• Admin

Tjurpannan - sterke naturopplevelser

Updated: a day ago


Vil du oppleve vind og bølger, er Tjurpannan naturreservat stedet. Det er et av de mest vindutsatte områdene på Sveriges vestkyst, men også et eldorado for dykkere og et vakkert sted å gå tur.

Tjurpannan fyr skal hjelpe sjøfarende gjennom det beryktede Gula Humpen som har mangt et forlis på samvittigheten


Men få steder er vakrere enn Tjurpannan når solen titter frem. Området er kjent for sitt store artsmangfold av både fisk og planter og kan gi store opplevelser både over og under vann.

Det vakre åpne landskapet er lett å gå i.

Med visse mellomrom blir større områder brent ned for å bli satt tilbake slik det var da lokalbefolkningen levde av det naturen ga.

Vegetasjonen blir så holdt nede av beitende dyr. Går du inn i de inngjærede områdene, kan du få se sauer på nært hold - morsomt for barn.

Tjurpannan har en liten lun hav for små båter, opprinnelig bare for fiske, nå hovedsakelig for hytteeiere.
På nordsiden kan du bestige en liten topp der du får flott utsikt over hele skjærgården.

Få gjerne med deg solnedgangen.


Flere utflukter: www.turideer.com

Ukens utflukt - hva skal vi gjøre i dag?: Tjurpannan naturvernområde.

Turens lengde: Så lang eller kort du vil. Ca 10-15 minutter å gå fra parkeringsplassen, men sett gjerne av 2-3 timer og gå langs sjøen og på slettelandet innenfor. Passer for alle aldre.

Finne frem: Ta av fra E-6 mot Grebbestad ved Tanum. Ta av mot Havsstensund et par kilometer før du kommer til Grebbestad. Følg skiltene mot Havsstensund til du kommer til et skilt merket Naturvernområde (noen få kilometer før Havsstenssund), sving til venstre og hold rett frem til skilt forteller at det ikke har noen hensikt å fortsette. Parker på parkeringsplassen på venstre side og følg grusveien mot havet.


#Sverige #Norsk #Våtmark #Svaberg #Fiske #Dykking #Naturvernområde #Havn #Bølger #Tjurpannan #Grebbestad

72 views0 comments

Recent Posts

See All