• Admin

De beste badestrendene i Asker og Bærum

Updated: May 18

Når temperaturen blir behagelig, er det mange fine steder å bade i nærmiljøet. Her er 9 av de beste badestrendene i Asker og Bærum.


Storøyodden bad

Storøyodden bad på Fornebu er et stort friareal med romslige gressletter, sandstrender, kiosk, toaletter og badebrygge. Området er satt i stand slik det var før flyplassutbyggingen, med våtmarker og trær og busker typiske for området. Sandstranden er nyanlagt. Selv om mange mennesker naturlig sogner til området, er det plass til alle selv i høysesongen. Rikelig med turmuligheter. Barnevennlig. Les mer om Storøya og Nansenparken.

Kalvøya

Kalvøya rett utenfor Sandvika ble i sin tid kjøpt som friområde for Bærums befolkning. Her kan du gå tur på fine turveier, bade fra berg, eller sandstrand eller sole deg på de store gresslettene. På østsiden er det en skjermet naturisstrand. Les mer om Kalvøya her.


Kadettangen

Kadettangen utenfor Sandvika ble åpnet igjen i fjor etter at området hadde vært brukt til deponering av fyllmasse fra arbeidet med tunnelen til E-16 under Sandvika sentrum mot Hønefoss. Takket være de store mengdene stein og grus er sandstranden blitt mye større, lengre og finere. Det er i tillegg laget en fin park, et stort svaneformet stupetårn, kiosk, toaletter, garderober og lekeplass for barn. Les mer om Kadettangen.


Hvalstrand

Hvalstrand har alltid vært og er fortsatt et av de mest populære badeområdene i Asker og Bærum. Her er det en stor gressplen, sandstrender, stupetårn, brygge, kiosk, restaurant, toaletter og utleie av kanoer og strandbåter. Ligger sør og vestvendt med god plass til mange. Fin utsikt til indre Oslofjord. Les mer om Hvalstrand.


Vollen

Vollen bad ligger like ved det idylliske Vollen sentrum og Oslofjordmuseet. Området har en fin langgrunn sandstrand, badebrygge med stupetårn og muligheter for å bade fra steiner og berg. Toaletter like ved. Les mer om Vollen bad her.


Rabben

Rabben er et nes med den typiske tverrstilte skiferen man finner i Oslofjorden. Her er det fine muligheter for soling og bading både på østsiden og vestsiden. Enkelte steder virker det som om naturen har laget en sitte eller liggeplass spesielt tilpasset til deg. Fin utsikt over indre Oslofjord. Har toaletter, men ingen andre fasiliteter. Ligger like ved Vollen. Les mer om Rabben her.

Elnestangen naturområde

Elnestangen ligger et par kilometer fra Vollen. Området ligger på en odde som kan benyttes til soling og bading på begge sider. På norøstsiden er det en badebrygge og en gresslette. På sørsiden er det berg og store steiner i strandkanten. Denne siden er ideell om morgenen og dagen frem til ca kl 16 da solen forsvinner herfra. Resten av ettermiddagen og kvelden har man sol på nordøstsiden. Anbefaler badesko hvis man vil bade fra strendene. Les mer om Elnestangen her.

Sjøstrand

Sjøstrand bad har en stor gresslette, en fin sandstrand, badebrygge med stupetårn, kiosk og toaletter. Barnevennlig. Vendt mot sør og sør-øst. Les mer om Sjøstrand her.

Burudvann

Burudvann er et lite ferskvann i skogen i Lommedalen i Bærum. Her har du fin skogsnatur med gode turmuligheter på stier og skogsveier. Barnevennlig sandstrand (litt mudder i sanden) og badeflåte med stupetårn. Skygge under trærne om du ønsker det. Ca 15 minutter å gå fra parkeringsplass. Les mer om Burudvann her.


Flere utflukter: www.turideer.com
#Norge #Norsk #Natur #Strand #Bade

222 views0 comments