• Admin

Aitana safari - nærkontakt med ville dyr

Updated: Jan 30, 2020


I tusen meters høyde i fjellene innenfor Benidorm på Costa Blanca-kysten finner du et 1,5 millioner kvadratemer stort inngjerdet område hvor ville dyr fra de fem kontinentene får vandre fritt omkring. Her kan du klappe elefanter og gi esler en klem, eller bare nyte atmosfæren og synsinntrykkene. Du kjører din egen bil, men får også bruke beina.Kameler, sebraer og andre flokkdyr lever i fredelig sameksistens som om de nettopp skulle ha gått i land fra Noahs ark. De har store områder å utfolde seg på.


Midt på dagen søker løvene inn i skyggen. Du finner dem under et tre, bak en busk eller i et skjul som i bildet over der to løvinner holder hverandre med selskap mens de titter ut av et glassløst vindu mot turistene som kjører forbi.


I områder for løver og tigre er det dobbelt gjerde og ekstra sikring. Her får du ikke gå ut av bilen og heller ikke åpne vinduene. Så lenge vinduene er lukket, oppfatter de deg ikke som noe levende og spiselig. Vask vinduene før du reiser inn, så får du sett enda bedre.


Tigeren er verdens største kattedyr. Den kan hoppe nærmere ti meter, og deres innhegning er derfor enda bedre sikret enn løvenes.


Giraffen er verdens høyeste dyr. I Aitana Safari vandrer de fritt rundt og beiter på maten som er hengt opp til dem i trærne.


Giraffens tunge er både lang og ru - og blå.


Elefanten er som kjent både klok, lojal og rettferdig og dessuten verdens største og tyngste landbaserte dyr. Den kan bli over 10 tonn og fire meter høy.


Hvis du har hatt lyst til å klappe en elefant, kan du få ønsket oppfylt i Aitana Safari. Elefantene er vant til mennesker og ser deg dypt inn i øynene når du gir dem et kjærtegn.


Ingen safari uten en flodhest. I Aitana Safari har de et stort omtåde de kan bevege seg på. Midt på dagen liker de seg best i et digert gjørmehull.


Men for de små - og noen store - kan et møte med vanligere dyr som for eksempel et lite esel, gjøre vel så stort inntrykk. De er både nysgjerringe og imøtekommende.


Og de stiller gjerne opp i en esel-selfi.


Flere utflukter: www.turideer.com

Ukens utflukt - svar på spørsmålet: hva skal vi gjøre i dag?: Tur til Aitana Safari

Finne frem: Fra Alicante, kjører du AP-7 nordover mot Valencia. Rett før bomstasjonen tar du av til N-332 mot Villajoyosa. Følg 332 til du har passert avkjøring syd til Villajoyosa. Ta deretter av til CV-770 mot Sella ved den andre avkjøringen til Villajoyosa. Følg CV-770 gjennom Sella og helt til du kommer til avkjøringen til safariparken. Når du kommer til Sella, står det skilt 10 km til Aitana Safari. Når du nærmer deg safariparken, skal du ta av til venstre og følge skiltene. Det er en stor parkeringsplass på utsiden. Her er det også restaurant, toaletter og suvenirbutikk. Kommer du fra Altea, følger du N-332 mot sør til du kommer til avkjøringen til Villajoyosa hvor det også står skilt til Sella. Følg deretter beskrivelsen som er gitt over.

Åpningstider: 11-18 alle dager

Du kan velge mellom en guidet tur i kolonne, reise for deg selv, få en privat guiding eller en VIP-rundtur. Det alternativet som vil passe de fleste best, er nok guided tur i kolonne. Da kjører du etter en lederbil og stanser når lederbilen stopper for å gi dyrene mat. Dette er nok den beste måten å få nærkontakt med dyrene på. Når kolonnen stopper, går du ut av bilen og bort til matestedet der guiden gir dyrene mat og forteller litt om dyrearten du får se og hvordan du må oppføre deg. Disse rundturene starter kl 11 og kl 15. Du kan imidlertid også velge å reise på egenhånd, og da kan du tilbringe hele dagen der om du skulle ønske det. Hvis du vil bruke litt mer penger på det, kan du også bestille din egen guide som viser deg omkring. Bestiller du VIP-pakken får du din egen guide, samt et måltid i restauranten etterpå og i tillegg besøk på Gueadelest (se annet innlegg).

Det er også en egen avdeling for apekatter og slanger. Den har en annen inngang, og her kjører du ikke bil.

Priser (per januar 2017): Voksen og barn over 10 år betaler 20 Euro. Barn fra 4-10 år betaler 16 Euro og barn under 4 år er gratis. (Prisen er henholdsvis 16 og 10 Euro hvis du er i en gruppe på minst 25 personer.)

Kontakt: hvis du vil ringe og bestille guide eller måltid eller bare forhøre deg, kan du ringe +34 965 529 273 eller +34 659 520 409. I høysesongen kan det lønne seg å bestille bord hvis du på forhånd vet at du vil spise middag der. Er du så uheldig å komme rett etter en stor busslast med en gruppereise, kan det bli vanskelig å få plass.

Passer for: absolutt alle - sett gjerne av minst en halv dag.


#Norsk #Dyr #Dyrepark #Safari #Spania #Aitana #Sella #Benidorm #Zoo #Alicante #Fjell

79 views0 comments

Recent Posts

See All

© 2016 ved Liv og Geir Stene-Larsen. 

  • Facebook
  • Instagram