• Admin

Aitana safari - nærkontakt med ville dyr

Updated: 12 hours ago


På tusen meters høyde i fjellkjeden Aitana (i nærheten av Benidorm på Costa Blanca-kysten), er det et inngjerdet område på 1,5 millioner kvadratmeter der ville dyr fra fem kontinenter kan gå fritt omkring. Her kan du klappe elefanter, gi esler en klem, eller bare nye atmosfæren og de visuelle inntrykkene. Du kjører din egen bil i en tilrettelagt løype, men får også gå omkring til fots enkelte steder.

To løvinnner som titter ut igjennom et vindu i et skur som gir dem skyggge for solen i Aitana Safari i Spania

Kamel ved et vannhull i Aitana Safari i Spania

Kameler, Sebraer og andre flokkdyr lever fredelig sammen som om de akkurat var kommet ut av Noas ark. De har store områder å boltre seg på.

Flokker av sebraer og kameler i Aitana Safari i Spania

Midt på dagen søker løvene skygge. Du finner dem under et tre eller en busk.

Hannløve som har søkt skygge mot sola i Aitana Safari i Spania

Løvene og tigrene er omgitt av doble gjerder og ekstra sikkerhetsregler. Der får du ikke forlate bilen og heller ikke åpne vinduene. Så lenge vinduene er lukket, oppfatter de de ikke som levende og spiselige. Vask vinduene før du kommer, så ser du bedre og får bedre bilder om du ønsker det.

Tiger som tar en siesta i den varme solen i Aitana Safari i Spania

Tigeren er den største katten i verden. Den kan hoppe ti meter, og dens område er enda bedre beskyttet enn løvenes.

En giraff med dyrepasser i Aitana Safari i Spania

Giraffen er verdens høyeste dyr. I Aitana Safari går de fritt omkring og spiser mat som er hengt opp for dem i trærne.

Giraff som spiser fra mat som er hengt ut til dem i et tre i Aitana Safari i Spania

Tungen til giraffen er ru og blå.

Giraff som viser frem tungen i Aitana Safari i Spania

Som kjent er eleventen både klok, trofast og rettferdig, og i tillegg verdens største og tyngste dyr. Den kan veien mer enn 10 tonn og bli fire meter høy.

Elefant med dyrepasser i Aitana Safari i Spania

Hvis du vil klappe en elefant, kan du få ønsket ditt oppfylt i Aitana Safari. Elefantene er vant til mennesker og ser deg dypt inn i øynene når de blir klappet. Dette er den eneste safarien i Afrika der du får lov til dette.

Besøkende klapper elefant i Aitana Safari i Spania

Ingen safari uten flodhest. Aitana Safari har de et stort område å bevege seg på. Midt på dagen liker de seg best i et gjørmehull.

Flodhest i Aitana Safari i Spania

For de minste - og noen voksne - kan et møte med vanlige dyr som et lite esel, gjøre et like stort inntrykk. De er nysgjerrige og vennlige, men dette kan variere fra et år til et annet avhengig av dyrene som er der. Følg anvisningene fra betjeningen.

Besøkende hilser på esler i Aitana Safari i Spania

Eslene blir gjerne med på en selfie hvis de kommer ned til veien der du er. Ikke oppsøk dem på deres område utenfor veien.

Besøkende poserer for fotografen sammen med et esel i Ainta Safari i Spania

Flere utflukter: www.turideer.com

Ukens utflukt: Aitana Safari

Finne frem: Fra Alicante kjører du AP-7 nordover fra Valencia. Like før bomstasjonen tar du N-332 mot Villajoyosa. Følg 332 til du er krysset avkjøringen til Villajoyosa syd. Ta deretter av CV-770 mot Sella i den andre avkjøringen til Villajoyosa. Følg CV-770 gjennom Sella og videre rett frem til du kommer til avkjøringen til safariparken. Når du er kommet til Sella, er det 10 km igjen til Aitana Safari. Når du nærmer det safariparken, ta til venstre og følg skiltene. Det er en stor parkeringsplass på utsiden. Der er det restaurant, suvenirbutikk og toaletter også. Kommer du fra Altea, følger du N-332 mot sør til du kommer til avkjøringen til Villajoyosa der det også er skilt til Sella. Følg skiltene til safariparken deretter.

Åpningstider: 11-18 alle dager.

Du kan velge å delta i en guidet tur, kjøre på egenhånd, bestille egen guide eller en VIP-tur. Alternativet som vil passe de fleste, er guided tur. Det er den beste måten å få nær kontakt med dyrene på fordi guidene stopper ved matestasjoner og turene er lagt til tidspunkter da dyrene mates. Når kolonnen av biler stopper, kan du gå ut til der guiden lokker til seg dyrene med mat og forteller om dyreslagene du ser og hvordan de oppfører seg. Disse guidede turene starter kl. 11 og kl. 15. Men du kan også reise på egenhånd og være der hele dagen om du måtte ønske det. Hvis du vil bruke mer penger, kan du bestille din egen guide, og hvis du vil bestille VIP-pakke, får du i tillegg et måltid på restauranten og et besøk til Gueadelest.

Det er en egen avdeling for apekatter og slanger. Den har en egen inngang, og i det området, går man til fots.

Priser per januar 2017: Voksne og barn over 10 år betaler 20 euro. Barn fra 4 til 10 år betaler 16 euro y barn under 4 år er gratis. Prisen er henholdsvis 16 og 10 euro hvis du er i gruppe på minst 25 personer.

Kontakt: Hvis du vil ringe og bestille guide eller mat eller bare spørre om noe, ring +34 965 529 273 eller +34 659 520 409. I høysesongen kan det være lurt å bestille bord på restauranten på forhånd hvis du vet at du kommer til å ville spise der. Skulle du være så uheldig å komme rett etter en full turistbuss, kan det være vanskelig å få plass ellers.


Passer for: Absolutt alle.


#Norsk #Spania #Dyr #Safari #Aitana #Sella #Benidorm #Zoo #Fjell

81 views0 comments

Recent Posts

See All