• Admin

Vollen og Rabben - idylliske badeområder

Updated: 5 days ago

Mange kjenner Vollen like utenfor Oslo som en vakker, liten "sørlandsby" med hvite trehus. Badestranden og de terasseformede steinstrendene er ikke like kjent.

På Vollens sandstrand kan småtassene vasse på grunt vann og leke med bøtte og spade. Går du litt til venstre, finner du badebrygge med badestige.

Går du til høyre, finner du et helt annet terreng. Her har myke sand- og kalksteinsorter blitt erodert av naturkreftene til et forholdsvis flatt område.

Her har naturen laget fine terasser som egner seg for både å sitte og ligge med utsikt til indre Oslofjord. Neset og området heter Rabben. Mot vest ser man over på Elnestangen.

På begge sider av Rabben finner man idylliske steder, små strender og en liten dam.


Konditoriet i Vollen sentrum kan også anbefales. Utsikten herfra kan man ikke klage på.

Flere utflukter: www.turideer.com

Ukens utflukt: Vollen strand og Rabben.

Passer for: Alle.

Området har: Sandstrand, klipper, badebrygge med stige, toalett, kyststi, tjern, båthavn, museum. Kombiner gjerne turen med et besøk på Oslofjordmuseet.

Finne frem: Følg E-18 mot Drammen fra Oslo. Ta av mot Slemmestad ved Holmen og følg deretter Slemmestadveien Rv-165 til du kommer til Vollen. Ta av til venstre rett over bakketoppen og følg veien ned mot vannet. Parker på parkeringsplassen i tilslutning til Oslofjordmuseet. Gå forbi museet og du kommer rett ned på sandstranden. Deretter er det bare å utforske. Kyststien begynner her. Du kan også ta båt direkte fra Oslo sentrum til brygga i Vollen. Da er det bare et par hundre meter til stranden.

#Norge #Sandstrand #Klippe #Museum #Asker #Vollen #Rabben #Strand #Norsk

480 views0 comments

Recent Posts

See All