• Admin

Valle de Vinalopó - tur fra borg til borg

Updated: 2 days ago

Río Vinalopó er en åtte mil lang elv som går igjennom et område med Spanias største tetthet av middelalderborger. La Ruta de los Castillos del Vinalopó er en historisk og kulturell rundreise der du innenfor et område på syv mil besøker ni kommuner.

Slottet ved Sax

I denne bildepresentasjonen starter vi med Castillo de Sax. Den ser imponerende og uinntakelig ut på toppen av en liten høyde. Bare deler av den ytre forsvarsmuren er bevart, og det er ikke mye å se på innsiden, men utsikten til byen nedenfor og områdene rundt er flott.

Den lille byen Sax med kirken i sentrum sett fra borgen

Byen er ikke så spesiell, men kirken ligger fint plassert ved foten av høyden borgen ligger på.

Borgen ved Villena

Fra Sax går turen nordover til Castillo de Atalaya Villena. Det er den største og best bevarte borgen i området. Villena var et viktig knutepunkt for handel og kontakt mellom byene omkring. Skal du bare besøke én borg, er dette en god kandidat.

Borgens arkitektur har elementer fra både islamsk og kristen kultur. Borgen og byen har i sin tid vært høysete for et prinsesete i den tiden Spania var en føydalstat.

Du må også få med deg den lille rundkjøringen og den utsmykkede skråningen ved siden av. Villena må ha verdensrekord i mengde utsmykning per kvadratmeter rundkjøring.

Borgen ved Biar

Et lite stykke østover finner du Castillo de Biar. Biar har en interessant historie. Den ble erobret av maurerne og spanjolene flere ganger i løpet av de 800 årene maurerne okkuperte Spania, og hver gang bygde de nye eierne en ny etasje på borgens tårn for å markere sitt overherredømme.

Områdene rundt borgen i Biar

Dette gjenspeiler seg i arkitekturen i hver etasje. På utsiden er det turveier og benker som du kan nyte utsikten fra. Byen Biar har også en koselig gamleby med godt bevarte bygninger fra middelalderen. (Se innlegg om Biar.)

Borgen i Banyeres de Mariola

En halvtimes kjøring nordøstover finner du Banyeres de Mariola. Det er en vakker by som strekker seg helt opp til borgen på toppen av en høyde. Borgen er godt bevart, og på innsiden er det et museum der du kan se hvordan det var å leve der i middelalderen.

Museum på innsiden av borgen i Bañeres

Museet inne i borgen har montre med klesdrakter og bruksgjenstander fra tiden borgen var i bruk og en liten kinosal der du kan se film om leveforholdene i borgen i middelalderen og om borgens historie.

Utsikten fra borgen i Bañeres

Fra toppen av borgen har du utsikt så langt øyet kan se til områdene omkring.

Du kan selvsagt legge opp turen som du vil, men den tradisjonelle La Ruta de los Castillos del Vinalopó består av: Villena, Biar, Bañeres, Castalla, Sax, Elda, Petrel og Novelda. Den komplette listen av borger og slott i denne delen av Alicanteregionen er:

Castlillo de Atalaya de Villena i Villena

Castillo de Bañeres i Bañeres de Mariola

Castillo de Biar i Biar

Castillo de la Mola i Novelda

Castille de Elda i Elda

Palacio de Altamira i Elche

Castillo de Castalla o Castalla

Castillo de Sax i Sax

Castillo de Petrel - Petrel

Castillo del Río i Aspe

Flere utflukter: www.turideer.comUkens utflukt: Borgruten i Vinalopó

Varighet: Reiseruten fra borg til borg er mindre enn 10 mil avhengig av hvordan du legger den opp.

Finne frem: Det kan være fornuftig å starte i Villena. Deretter velger du selv hvilke borger du ønsker å få med deg. Villena, Biar og Bañeres er antakelig de best bevarte. Fra Alicante følger du A-31 mot Madrid. Du vil da passere Novelda, Elda, Sax og Villena langs denne veien. Hvis du velger å starte i Villena, tar du CV-799 for å komme til Biar. Fra Biar tar du CV-804 for å komme til Bañeres. Derfra kan du ta CV-803 for å komme til Castalla. Fra Castalla kan du kjøre CV-817 gjennom et naturvernområde tilbake til Petrer, Elda og Sax, eller du kan kjøre A-7 til Moralet, El Rebolledo og så ta av A-31 til Novelda. Veien gjennom naturvernområdet er mer interessant, men tar også lengre tid fordi den er smalere og dårligere.


#Spania #Norsk #Borg #Vinapoló #Historie #Handel

44 views0 comments

Recent Posts

See All