• Admin

Tárbena/Alcalalí - Casa Pinet

Updated: Jan 15, 2020

For dem som har vært en del på Costa Blanca, er begrepet "kommunisten" godt kjent. Sammen med sin kone og sønn har Jeroni Moncho Pascual i mer enn 40 år drevet en familierestaurant i Tárbena som det har vært et "must" å besøke - mest på grunn av eierens karisma og restaurantens atmosfære.

Jeroni - eller Jernonimo som han også ble kalt - var kommunist på sin hals, og det sies at han mistet den ene armen under krigen mot Franko. Restauranten har vært innredet i tråd med hans politiske overbevisning.

I restauranten holder Che Guevara og Fidel Castro øye med deg fra veggen mens du spiser. Jeroni er fortsatt innom restauranten av og til, men sønnen har overtatt den daglige driften. Politikken er ikke like viktig lenger, og restauranten er flyttet til Alcalalí. Men det er fortsatt verdt et besøk.

Restauranten har lenge vært et museum for den gamle kommunismen og venstreorienterte valencianske nasjonalismen. Allsang av Internasjonalen akkompagnert av gamle strengeinstrumenter har vært et av høydepunktene. Alt inventaret er tatt med til Alcalalí slik at atmosfæren er den samme.

Tárbena hvor restauranten lå tidligere, er ikke en stor attraksjon, men en hyggelig, enkel landsby i fjellet. Grunnen til at restauranten ble flyttet, var en mangeårig strid om leiekontrakten. Kommunen ønsket egentlig å bruke lokalene selv og ville derfor ikke tilby familien langtidskontrakt.

Moncho Ferrer familien ville imidlertid ha større sikkerhet for fremtiden og valgte derfor å flytte til Alcalalí som bare ligger noen kilometer unna. Restauranten har vært en turistmagnet, og det er ikke sikkert at byen vil bli like mye besøkt nå når den er borte.

Reiser du i februar får du med deg den vakre mandeltreblomstringen. Halón-dalen - eller Xaló som den heter på Valenciansk - er et fint syn resten av året også.

Veien over fjellet er bratt og smal, og terrenget er vilt og vakkert.

På andre siden av fjellet er naturen litt annerledes. Her klamrer gårder seg fast langs fjellsidene.

Flere utflukter: www.turideer.com

Ukens utflukt: Alcalalí med Casa Pinet og Tárbena hvor restauranten tidligere lå.

Varighet: Sett av en halv dag til rundturen og besøk i restauranten.

Passer for: mest for voksne - ikke så spennende for barn.

Finne frem: Rundturen kan startes i Benidorm eller Altea. Kjør N-332 mot Valencia. Kjør forbi Calpe og ta så av til venstre mot Xaló før du kommer til Benissa. Følg CV-750 mot Xaló og kjør igjennom denne mot Alcalalí og Parcent.

Restauranten ligger i Passeig del pou 14 i Alcalalí. Byen er ikke større enn at du finner restauranten ved å vandre litt rundt.

Runduren fullføres ved at du tar CV-715 mot Parcent fra Alcalalí. Deretter er det bare å følge CV-715 forbi Parcent til Tárbena og videre til Nucía og Benidorm eller Alicante.

Kart:


#Restaurant #Fruktblomstring #Spania #Alcalalí #Tarbena #Norsk #Historie #Kommunisme #Patriotisme #Mandeltrær #Pinet

71 views0 comments

© 2016 ved Liv og Geir Stene-Larsen. 

  • Facebook
  • Instagram