• Admin

Styrsö - perle i Strömstads skjærgård

Updated: May 5

Som nærmeste nabo på fastlandssiden til Kosterøyene ligger Styrsö. Her kan du leie rom på Vandrarhemmet eller bare hygge deg på den fine sandstranden.

Hit kommer du bare med båt, enten privatbåt eller med Kosterbåtene. Derfor er stranden sjelden eller aldri for full av mennesker.

På stranden finner du en liten kiosk der du også kan kjøpe litt mat. Her kan du slappe av på stranden med god oversikt over barna i vannkanten.

På de grå dagene kan du få ha stedet for deg selv hvis det er litt utenom høysesongen.


På vestkysten av Sverige kommer vinden som regel fra sør-vest. Det er ideelt for denne stranden. Her er du beskyttet for vinden fra sør.

Her er det mye hav og mye himmel.

Vandrerhemmet har enkel standard, men du har egen inngang og altan. I felleshuset har du tilgang til dusj, wc og kjøkken med kjøl og frys. Du lager maten din selv.

Innlosjeringen har enkel standard, men om sommeren har du akkurat det du trenger: flere soldager enn de fleste andre steder i Sverige, stranden rett utenfor.


Følger du stien på baksiden, kommer du til den andre siden av øya. Her har det ikke vært gjort store forandringer de siste tiårene.

Kosterbåten anløper kaien flere ganger om dagen. På noen av avgangene må du gi beskjed på forhånd om at du vil bli hentet opp.

Det er populært å ta en av de første båtene ut til øya og en av avgangene om ettermiddagen tilbake.


Ukens utflukt: Styrsö ved Strömstad


Passer for: Alle.


Finne frem: Har du egen båt, kan du legge til ved gjestebryggen gratis. Har du ikke båt, kan du ta Kosterbåtene. De går fra bryggen ved torget i Strömstad (nordre havn), omtrent en gang i timen. Det er avgiftsbelagte parkeringsplasser like ved. Du kan kjøpe billetter ombord eller i automaten på kaia. Avgangstidene kan variere i løpet av året. Sjekk: kosteroerna.com.


Vandrarhemmet: Det er 7 firesengsrom og 2 rom for to personer. For avtale om leie, sende e-post til: styrsovandrarhem@gmail.com, eller ring +46 709 356 093.


Flere forslag til utflukter: www.turideer.com.#Sverige #Norsk #Øy #Strand #Vandrerhjem #Styrsö #Strömstad

64 views0 comments

Recent Posts

See All