• Admin

Rock River Western Town - Strömstad

Updated: 6 days ago


I utkanten av Strömstad ligger en klynge hus, en liten westernby. Her får du se hvordan man levde på 1800-tallet. Du kan ri på hest, kaste lasso, hestesko og øks, og du kan skyte med pistol.

Byen er bygget av en gruppe godt voksne ildsjeler som er interessert i amerikansk kultur og historie.

De har mange autentiske gjenstander, og selv om det er brukt spiker og ikke treplugger, ser byen ut slik amerikanske byer gjorde på den tiden.

Emigrantene fra Norge og Sverige tok med seg sitt levesett og sin kultur. Måten de drev jordbruk og håndtverk på, var derfor den samme som i Norden på den tiden.


Her i byen er mennene bevepnet i tråd med Holliwoods bilde av hvordan cow-boys levde, men i virkeligheten var det sjelden vanlige folk bar våpen, og få kunne bruke dem.

Her får du skyte med en Colt revolver - eller prøve deg på en av de andre forlystelsene man hadde på den tiden.Byen har både bank, sheriffkontor, saloon, begravelsesbyrå og andre nødvendige institusjoner.
Både voksne og barn får lov til å ri på snille og tålmodige hester.


Tiden går fort i Rock River Western Town. Avslutt gjerne besøket i saloonen med en brus og en kake ved bardisken.


Anlegget blir litt større for hvert år. Det er planer om å lage en kirke, men allerede i dag er det mange som legger både bryllup og andre selskapeligheter hit.

Byen har vært brukt til innspilling av flere filmer som har vært vist på Strömstad kino.

På baksiden av byen i den lille skogen, er det en opplevelsesløype for barn. Et av høydepunktene er en liten hytte med en skummel gangster i.

Flere turforslag: www.turideer.com.

Ukens utflukt: Rock River Western Town i Strömstad

Passer for: Alle. Fin underholdning for hele familien. Sett av noen timer.

Åpningstider: I juli er det åpent fra 11 til 17 alle dager unntatt søndag. Resten av året bare etter avtale, men kommer du dit en helg, er det ofte noen der selv om det ikke er åpent.

Finne frem: Fra Oslo tar du av fra E6 ved Nordby og følger deretter gamle E6 mot Strömstad. Like før Godisbutiken og like før du kan kjøre inn på E6 igjen, tar du til venstre ved Hogdals kirke. Fortsett noen kilometer på en smal asfaltert vei til du ser et skilt på venstre side til Rock River Western Town.

Utfordring: Kan du finne denne kjerra?


#Sverige #Kjerre #Gammelt #Hest #Revolver #Museum #Western #Strömstad #Norsk

397 views1 comment

Recent Posts

See All