• Admin

Guadalest - Spanias best bevarte?

Updated: 2 days ago


Vil du slippe å møte turister, bør du ikke dra til Guadalest. Det er bare Alhambra og Pradomuseet som får flere besøkende i Spania. Men hvis du vil få med deg Spanias kanskje best bevarte middelalderby, bør du ta turen.

Det gamle vakttårnet i Guadelest

Noen husker byen for det groteske torturmuseet fra inkvisisjonstiden, andre fascineres av miniatyrmuseet der en tro kopi av Eilfeltårnet får plass på et knappenålshode. Landsbyen med de to hundre innbyggerne har åtte museer.

Det er bare én inngang til byen, og den har vært godt bevoktet. Skal du prøve andre veier inn, må du ha fjellklartingsutstyr.

Eneste inngan til Guadelest

For å komme inn i Guadelest, må du gå igjennom en tunnel.

Tårnet på bildet over er det opprinnelige vakttårnet for festningen. Bildet viser hvor vanskelig det var å erobre byen.

Det gamle fengselshullet i Guadelest

Det første som møter deg, er smale gater med små butikker fulle av suvenirer og kunstgjenstander.

Butikk utenfor bymuren til Guadelest

Trang butikkgate i Guadelest

Innenfor murene er det et rikt utvalg av kunsthåndverksbutikker, museer og restauranter.

Et av de best bevarte overklassehjemmene er gjort til et bymuseum. Orduñafamilien var den rikeste kjøpmannen på stedet. Museet gir et godt innblikk i hvordan et overklassehjem så ut på den tiden.

Kjøper du billett til slottet og festningen, får du se restene av festningsslottet.

Utsikt over byen og vannreservoaret i dalen nedenfor. Her er vannet alltid grønt.

Både innenfor og utenfor muren kan du slå deg ned på en av de mange restaurantene og ta deg en kopp kaffe og et smørbrød eller spise middag.

Flere utflukter: www.turideer.com

Ukens utflukt - svar på hva skal vi gjøre i dag?: Tur til Guadelest

Vanskelighetsgrad: Tilgjengelig med barnevogn de fleste steder, men ikke for rullestol i området for det gamle slottet og festningen.

Severdigheter: Byen har åtte museer: Dukkemuseum, Miniatyrmuseum, Etnologisk museum, Torturmuseum, Historisk museum, Mikro-gigantmuseum, Ribera Girona-museum, By-museum - Orduñahuset. NB! Torturmuseet er sterke saker.

Finne frem: Du kan komme til Guadelest fra flere veier. Kommer du fra Altea, tar du av fra N-332 ved Benidorm mot La Nucia på CV-70. Veien videre er skiltet. Det er en halv times kjøring fra Benidorm (22 km). Når du kommer ned fra høyden ser du byen ligge på en topp.


Guadelest på en topp

Oppgave: Hvor er dette? Hvis du registrerer deg som abonnent for bloggen (gratis), får du e-post når det kommer en ny oppgave et nytt sted.


Kart


#Norsk #Historie #Gamleby #Gammel #Middelalder #Kunst #Museum #Guadelest #Spania

84 views0 comments

Recent Posts

See All