• Admin

Finestrat - Fjellandsby med havsutsikt

Updated: May 11


Noen få kilometer innenfor Benidorm skuer den lille fjellandsbyen Finestrat ut over Middelhavet. Finestrat kommune strekker seg helt fra fjellene og ned til kysten der den har en strandlinje på 267 meter mellom Benidorm og Villajoyosa. Les mer hvis du vil vite hvorfor.

Hovedgaten i Finestrat med kirken

Gjennom flere århundre var Spanias kyst til Middelhavet plaget med angrep fra pirater. Det var viktig at så mange som mulig deltok i forsvaret av kysten. Derfor fikk Finestrat en liten bit av Middelhavets kyst, den såkalte Cala de Finestrat. Dermed kunne innbyggerne kalles inn til felles vakthold og forsvar.

Fjellandsbyen Finestrat ved foten av Puig Campana

Finestrat er plassert på en topp for å gjøre den lettere å forsvare mot angrep. Gamlebyen med det lille kapellet på toppen er plassert over grunnmuren av et arabisk festningsslott. Ruinene er ikke synlige, men er bevart under bebyggelsen. Området har vært bebodd siden 2000 år før Kristus fødsel.

Hengende hus i Finestrat

Langs yttergrensen er husene plassert helt på kanten av klippen og noen steder slik at de henger utenfor. Slike hengende hus finner man også i Villajoyosa.

Taggete fjellkjede mellom Finestrat og Sella

På veien opp mot Finestrat får man utsikt til den karakteristiske spisse, taggete fjellkjeden som skiller Finestrat fra Sella. Det går en sti fra Finestrat til Sella over dette området. Det er en fin fottur på 3-4 timer.

Trange gater i gamlebyen av Finestrat

Gatene i gamlebyen er smale og pittoreske.

Åpen plass med stoler i Finestrat

Vindu med blomster i Finestrat

Åpen plass med steinhus i gamlebyen i Finestrat

Kapell med utsikt til Puig Campana i Finestrat

På toppen av gamlebyen er det en liten park rundt et gammelt kapell med utsikt til det 1400 meter høye Puig Campana (i bakgrunnen).

Park på toppen av gamlebyen i Finestrat

Fra benkene i parken kan man nyte utsikten over dalen og Middelhavet.

Flere utflukter: www.turideer.com

Fakta

Ukens utflukt, svar på hva skal vi gjøre i dag?: Tur til Finestrat.

Vanskelighetsgrad: Fremkommelig med barnevogn over alt, men bratte bakker.

Opplevelser: parken, utsikten, atmosfæren

Finne frem: (se kart nederst) Kommer du fra Altea, kjører du 332 mot Alicante. Ta av i den siste avkjøringen til Benidorm. Veien er merket CV-767 til Finestrat. Fra Alicante kan du ta av i andre avkjøring til Villajoyosa. Veien er merket CV-759. I begge tilfeller er det bare noen få kilometers kjøring fra N-332.

Oppgave: Hvor er dette? Hvis du registrerer deg som abonnent (gratis), får du mail når det kommer en ny oppgave et nytt sted.


Åpen plass med stoler i Finestrat

Bonusoppgave til de små: Kan du finne denne?


Kunst i parken på toppen av Finestrat

Kart


Kart over veien til Finestrat

#Park #Norsk #Kirke #Gamleby #Middelalder #Middelalderby #Utsikt #PuigCampana #Spania #Finestrat

103 views0 comments