• Admin

Finestrat - Fjellandsby med havsutsikt

Updated: Jan 30, 2020


Noen få kilometer innenfor Benidorm skuer den lille fjellandsbyen Finestrat ut over Middelhavet. Finestrat kommune strekker seg helt fra fjellene og ned til kysten der den har en strandlinje på 267 meter mellom Benidorm og Villajoyosa. Les mer hvis du vil vite hvorfor.


Gjennom flere århundre var Spanias kyst til Middelhavet plaget med angrep fra pirater. Det var viktig at så mange som mulig deltok i forsvaret av kysten. Derfor fikk Finestrat en liten bit av Middelhavets kyst, den såkalte Cala de Finestrat. Dermed kunne innbyggerne kalles inn til felles vakthold og forsvar.


Finestrat er plassert på en topp for å gjøre den lettere å forsvare mot angrep. Gamlebyen med det lille kapellet på toppen er plassert over grunnmuren av et arabisk festningsslott. Ruinene er ikke synlige, men er bevart under bebyggelsen. Området har vært bebodd siden 2000 år før Kristus fødsel.


Langs yttergrensen er husene plassert helt på kanten av klippen og noen steder slik at de henger utenfor. Slike hengende hus finner man også i Villajoyosa.


På veien opp mot Finestrat får man utsikt til den karakteristiske spisse, taggete fjellkjeden som skiller Finestrat fra Sella. Det går en sti fra Finestrat til Sella over dette området. Det er en fin fottur på 3-4 timer.


Gatene i gamlebyen er smale og pittoreske.

På toppen av gamlebyen er det en liten park rundt et gammelt kapell med utsikt til det 1400 meter høye Puig Campana (i bakgrunnen).


Fra benkene i parken kan man nyte utsikten over dalen og Middelhavet.

Flere utflukter: www.turideer.com

Fakta

Ukens utflukt, svar på hva skal vi gjøre i dag?: Tur til Finestrat.

Vanskelighetsgrad: Fremkommelig med barnevogn over alt, men bratte bakker.

Opplevelser: parken, utsikten, atmosfæren

Finne frem: (se kart nederst) Kommer du fra Altea, kjører du 332 mot Alicante. Ta av i den siste avkjøringen til Benidorm. Veien er merket CV-767 til Finestrat. Fra Alicante kan du ta av i andre avkjøring til Villajoyosa. Veien er merket CV-759. I begge tilfeller er det bare noen få kilometers kjøring fra N-332.

Oppgave: Hvor er dette? Hvis du registrerer deg som abonnent (gratis), får du mail når det kommer en ny oppgave et nytt sted.


Bonusoppgave til de små: Kan du finne denne?


Kart


#Park #Norsk #Kirke #Gamleby #Middelalder #Middelalderby #Utsikt #PuigCampana #Spania #Finestrat

91 views0 comments

© 2016 ved Liv og Geir Stene-Larsen. 

  • Facebook
  • Instagram