• Admin

Calpe - klatringen og utsikten

Updated: Jan 30, 2020


Under den stupbratte fjellveggen til Calpeklippen virker det ufattelig at du om en times tid skal kunne stå på toppen og speide utover et av Spanias vakreste kystområder, men takket være en tunnel og litt fastboltet tau, kommer du deg fint opp bakveien uten klatreerfaring til et av Ernest Hemmingways yndlingssteder.


Calpeodden er et naturvernområde som vil bli bevart som det er for fremtidige generasjoner. Den tilhører Alicanteområdet i Valenciaregionen.


For å komme inn på området, må du gå gjennom et telleapparat som skal sikre at det ikke blir for folksomt på toppen og langs oppstigningen. Den første delen av ruten skjer på en fin anlagt turvei med gelender på begge sider.


Når du nærmer det den stupbratte delen av klippen, ledes du igjennom en tunnel til et slakere område på baksiden.


Tunnelen er forholdsvis romslig og du kan støtte deg til tau på sidene.Der det er vanskelig å komme opp, får man hjelp av tau.


Jo mer du nærmer deg toppen, desto bedre blir utsikten.


På veien ned igjen er det enklere å se hvordan det er mulig å bestige denne klippen uten fjellklatringsutstyr.

Flere utflukter: www.turideer.com

Ukens tur - svar på spørsmålet hva skal vi gjøre i dag?: bestige calpeklippen

Turens lengde: beregn ca. én time opp og tre kvarter ned. Toppen er 332 meter over havet, og du starter ganske nær havnivå.

Hvem turen passer for: Alle i normal fysisk form. Ikke egnet for personer med sterk høydeskrekk. Barn må passes på. Turen er ikke farlig så lenge du holder deg til oppmerket sti. Det har vært dødsulykker, men bare for personer som har gått utenfor merket løype. På varme dager er det viktig å ta med nok drikke. Har du hjerte eller lungesykdom, bør du ta det forsiktig.

Finne frem: Fra Alicante følger du AP7 til Altea. Fra Altea følger du N-332 mot øst/nord. Ta av fra 332 til Calpe i første mulige avkjøring til Calpe. Hold til venstre/rett frem i første rundkjøring. Du er da i Avenida Diputacion som etter hvert går over i Av. de los Ejércitos Españoles. Hold rett frem gjennom flere rundkjøringer til du har fått vann på venstre side og ser Calpeklippen. Ta til høyre i første rundkjøring og følg deretter veien rett frem til du kommer til en stor parkeringsplass ved foten av Calpeklippen.

Aktiviteter: Fine bademuligheter og restauranter.

Oppgave: Hvor er dette bildet tatt? Hvis du registrerer deg som abonnent av bloggen, vil du få e-post når det kommer en ny oppgave et nytt sted.#Spania #Calpe #Norsk #Fjell #Klippe #Strand #Tårn #Klatring #Utsikt #Kyst

1,625 views0 comments

Recent Posts

See All

© 2016 ved Liv og Geir Stene-Larsen. 

  • Facebook
  • Instagram