• Admin

Bjørnerødpiggen - skogstur på historisk grunn

Updated: 16 hours ago


Er du på jakt etter et åpent skogsterreng med et snev av fjell og noe mer å se på enn bare vakker natur? Ta med barn eller barnebarn og la dem finne merkene som viser veien til toppen av Bjørnerødpiggen.

Utsikt fra Bjørnerødpiggen

På veien opp finner du rester av gamle steinbrudd fra 1800-tallet. Store symmetriske steinblokker ble hugget ut for hånd. Krokstrand som ligger like ved, var storprodusent og eksportør av stein fra 1870-1930.

Morsomt for barna å vise vei ved å finne merkene på trær og steiner.


I enkelte områder får man følelsen av å gå i fjellet.

Bart glattslipt berg ved Bjørenrødspiggen

Varder på svaberg ved Bjørnerødpiggen

Utsiktstårn ved Bjørnerødspiggen

Reisens mål er et stort utsiktstårn som det er spennende å klatre opp i. Når sikten er god, kan man se både Halden, Sandefjord og Idefjorden hvor grensen mellom Norge og Sverige går. Berget er bare 222 meter over havet, men er det høyeste punktet på Bohusleden.

Gapahuk og grillplass på Bjørnerødpiggen

Tar du med niste eller noe å grille, kan du få en fin rast på toppen.

Gravplass fra bronsealderen på Bjørnerødpiggen

Like ved utsiktstårnet er en gravplass fra 1600-tallet.

Forelskede trær i skogen ved Bjørnerødpiggen

Første oppgave for barna på nedturen er å finne de forelskede trærne. Hva gjør mannen? Forsvarer sin kjæreste, eller prøver han å omfavne henne?

Tjærn ved Bjørnerødpiggen

Andre oppgave er å finne tjærnet. Du kan gå glipp av det hvis du har for dårlig tid. Se også opp for vakre områder. De kan komme brått.

Glenne med høstfarger i skogen ved Bjørnerødpiggen

Flere utflukter: www.turideer.com

Hva skal vi gjøre i dag?

Ukens utflukt går til Bjørnerødpiggen.

Lengde: Nærmere to kilometer en vei. Beregne en halv time hver vei på grunn av stigningen. Sett gjerne av minst en halv time til å klatre i tårnet, se på gravplassen og drikke/spise.

Passende for: Alle aldre. Barn fra 3-4 års alder vil kunne klare turen uten særlig hjelp. Morsomt terreng for både barn og voksne, og ikke for langt.

Finne frem: Kjør fra Strømstad mot Krokstrand. Vær oppmerksom etter at du er kommet til Bjørnerød (merket med skilt). Stopp og parker ved første parkeringsplass på høyre side hvor det er informasjon om Bohusleden. Hundre meter lengre fremme er det skilt til Bjørenrødpiggen like ved et hvitt hus. Følg merket løype.

Du kan komme til Bjørnerødpiggen fra et utgangspunkt på veien mellom Bjørnerød og Näsinge også. Kjør av fra E6 ved Strømstads nordre avkjøring. Følg den indre veien (gamle E6) noen få hundre meter tilbake mot Oslo. Ta der av til høyre mot Blomsholm og Näsinge. Et godt stykke før du kommer til Bjørnerød, er det skilt til Bjørnerødpiggen på venstre side. Dette er en slakere trasé som gir deg en lengre tur, men du går glipp av steinbruddene. Følg merket løype.


#Svaberg #Norsk #Bjørnerødpiggen #Skog #Sverige #Tårn #Utsikt #Gravplass #Steinbrudd #Sti #Bronsealderen #Historie

286 views0 comments

Recent Posts

See All