• Admin

Villajoyosa - Benidorm - turvei med havutsikt og overraskelser

Updated: a day ago


Synes du en to timers tur med konstant utsikt til det blå Middelhavet og Spanias vakre kystlinje er en god idé, bør du prøve ruten mellom Villajoyosa og Benidorm. Ta gjerne med badetøy.

Torrestranda halvveis mellom Villajoyosa og Benidorm

Torrestranda på bildet over, er naturlig pausested på turen mellom Benidorm og Villajoyosa. Her kan du ta en forfriskning på restauranten til campingplassen like ved.

Stranden på østsiden av havnen i Villajoyosa

Turen er like fin å gå begge veier, men her presenteres den fra Villajoyosa. Hvis du parkerer nær havnen, starter du med å følge strandpromenaden mot Benidorm (mot øst) så langt den går. Ta den siste trappen du kommer til opp til platået over stranden. Gå rundt huset du kommer til slik at du kommer ut på klippekanten igjen.

Svaberg på enden av stranden øst for havnen i Villajoyosa

Hvis du vil ta et bad for deg selv før du starter på turen, finner du et idyllisk sted rett forbi der hvor paseoen ender.

Turvei på toppen av klippene i nærheten av Villajoyosa

Der turveien går nær bratte skråninger og klipper, er det satt opp gjerde. Mesteparten av veien er opparbeidede grusveier som den på bildet under.

Tursti langs kystlinjen mellom Villajoyosa og Benidorm

Hus på toppen av klippen nær Torrestranden

Utsikt mo Villajoyosa

Strand i liten bukt mellom Villajoyosa og Benidorm

Naturiststrand nær Benidorm

Underveis er det vakre viker med små strender. Det er imidlertid vanskelig å komme ned til dem, og du bør ikke ta sjanser med de bratte skrentene. Unntaket er viken på bildet over. Denne stranden er satt av til naturister og her kan du kjøre bil helt ned. I området rundt kan du treffe på nakne mennesker, også et godt stykke fra stranden.

Veien til tårnet ved Benidorm

Hvis du går ned til naturiststranden, kan du fortsette langs kystlinjen mot Benidorm. Da kommer du forbi det gamle vakttårnet for Benidorm. Forsetter du hovedveien som går litt lengre innenfor, må du ta en avstikker til høyre for å få med deg tårnet som ses øverst til høyre på bildet over.

Skyskraperne i Benidorm titter opp over bakketoppen

Rett før du kommer til Benidorm, titter skyskraperne opp mellom trærne.

Stranden ved Cala de Finestrat og Cala de Villajoyosa

Den første stranden du kommer til er eid av Villajoyosa (Cala de Villajoyosa) og Finestrat (Cala de Finestrat). Hvis du spør noen om hvor grensen går, vil du neppe få svar, for disse områdene er vokst helt sammen, og grensene har ingen betydning for folk flest, men Finestrat eier 267 meter av strandlinjen. Bak husene på motsatt side av stranden går man inn i Benidorm.


Flere utflukter: www.turideer.com

Ukens tur - svar på hva skal vi gjøre i dag?: Fottur mellom Villajoyosa og Benidorm.

Vanskelighetsgrad: Barn ned til 3-4 år vil kunne klare å gå turen hvis du tar deg god tid. Bare begynnelsen og slutten av turen vil være egnet for barnevogn eller rullestol. Terrenget er kupert og variert og godt merket med skilt. For det meste er det fint opparbeidet grusvei/sti.

Lengde: Ca 8 kilometer - tar omtrent 1 1/2 - 2 timer å gå.

Finne frem: Parker så nær Cala de Finestrat som mulig hvis du vil gå fra Benidorm til Villajoyosa. Parker i nærheten av havnen i Villajoyosa hvis du vil gå fra Villajoyosa til Benidorm, eller sett fra deg bilen i parkeringshuset under stranden i Villajoyosa for å få med deg strandpromenaden der i tillegg.

Fra Benidorm: Ta turveien som går opp fra vestsiden av stranden i Cala de Finestrat mot bebyggelsen på denne siden. På toppen av bebyggelsen går turveien til venstre. Følg denne til det kommer et veiskille hvor du enten kan gå til tårnet (venstre) eller langs kysten (til høyre). Velg turveien langs kysten hvis du ikke vil få med deg tårnet før du går videre. Deretter er det bare å følge turvei, sti, fortau langs kysten til du kommer til Villajoyosa.

Fra Villajoyosa: Gå paseoen langs stranden så langt det er mulig i retning Benidorm fra havnen i Villajoyosa. Ta den siste trappen du kommer til og gå opp til huset på toppen. Gå rundt huset på baksiden til du kommer tilbake til kanten av klippen igjen (det er et lite parti på 3-4 meter hvor må klatre litt). Følg den opparbeidede turveien i retning Benidorm (retning øst). Den første lengre sandstranden du kommer til, er Torrestranden. Der er et en campingplass med en restaurant som du kan stoppe ved om du ønsker det.

Anbefalt: Det er fine spisesteder både i Cala de Finestrat og i havneområdet i Villajoyosa. Hvis du ønsker å gå bare én vei, kan du ta en taxi tilbake. Det koster 12-13 euro. Det går også en lokal buss mellom Cala de Finestrat og Villajoyosa en gang i timen som koster ca. to euro per person.

Oppgave: hvor er dette? Hvis du registrerer deg som abonnent for bloggen, vil du få e-post når det kommer en ny oppgave et nytt sted.


Dyrkbare områder laget av steinmurer


#Spania #Norsk #Strand #Utsikt #Kystby #Benidorm #Villajoyosa #Tårn #Finestrat #Cala #Sandstrand

543 views0 comments

Recent Posts

See All