• Admin

Ronda - eldste by i Spania?

Updated: 6 days ago


Den vakre middelalderbyen Ronda er delt i to av en elv som har gravd ut en dyp kløft. Under borgerkrigen ble fascistsympatisører kastet fra broen her.

Den "nye" broen broen som forener de to bydelene av Ronda med det gamle rådhuset på toppen

Det er 120 meter fra broen til den uttørkede bunnen av río Guadelevín som i sin tid eroderte den dype kløften El Tajo mellom de to bydelene.

I kapittel 10 "Klokkene ringer for deg" av Ernest Hemminway ble fascistsympatisører kastet ned fra denne broen. Hendelsen skal ha vært basert på faktiske hendelser fra den tiden.

Den gamle bydelen av Ronda henger på kanten av klippen

Både Ernest Hemmingway og Orson Wells tilbrakte mye tid i Ronda. Det er en av grunnene til at byen er en av de mest populære turistmålene i Spania i dag.


Den "nye" broen (Puente Nuevo) som forener den eldste mauriske bydelen (La Ciudad) med den nyere romerske El Mercadillo, ble ferdig i 1793. Den gamle broen (Puente Viejo) fra 1616 og Puente de San Miguel fra romertiden er mindre kjente.

Det staselige bygget ved enden av broen var i sin tid byens rådhus. Det er nå en Parador, et hotel. Byen har mange vakre utsiktspunkter.Både den nye og den gamle bydelen har pittoreske miljøer der du også finner et stort utvalg av restauranter, butikker, parker og plasser.Ronda er tyrefektingens vugge. Her ligger Spanias eldre tyrefekterarena Plaza de Toros. Den er fortsatt i bruk, men er også museum med kostymene og utstyret som har vært brukt.Bor man på Parador de Ronda, kan man bare gå over veien for å komme til restauranter som henger ned over klippen rett ved siden av broen.


Ukens utflukt: Middelalderbyen Ronda.

Passer for: Ronda er et av de mest populære turistmålene i Spania. Man bør tåle varme godt hvis man vil besøke den om sommeren. Som mange andre turistmål er det nok mer interessant for voksne enn for barn.

Finne frem: Ronda ligger ikke så langt unna Marbella og Málaga i syd-Spania. Kommer du fra Alicante, kan du få med deg Granada, Sierra Nevada og La Alhambra.

Overnatting: Parador de Ronda ligger veldig sentralt, men det er flere andre sentrale hoteller. Det lønner seg å bestille overnatting lang tid i forveien.

#Tyrefekting #Spania #Ronda #Historie #Klippe #Hengebro #By #Elveleie #Norsk

42 views0 comments

Recent Posts

See All