• Admin

Nötholmen - Strømstads Venezia

Updated: a day ago


Nötholmen er en idyllisk øy i innkjøringen til Strømstad havn. For å komme dit, må du gå igjennom en liten "bydel" med trange gater og kanaler hvor beboerne har båtene sine fortøyd nedenfor terrassen.


Midt i boligområdet er det anlagt en liten sandstrand for de minste.

Nötholmen var opprinnelig en øy som ble til en halvøy da sundet mellom øya og fastlandet ble tettet igjen av sand og grus fra havstrømmene. Da utbyggere skulle anlegge et større boligområde, bestemte de seg for å åpne sundet igjen og la vannet strømme inn i kunstig anlagte kanaler mellom byggene. Resultatet ble et idyllisk lite Venezia.

Fra boligområdet går det to små broer over til øya.

Øya har en fin skog med hovedsakelig bartrær hvor det er anlagt flere stier. Du kan velge mellom flere merkede løyper eller gå på oppdagelsesferd på egenhånd.

Barn på vei inn i skogen på Nøtholmen ved Strømstad

Enkelte steder er skogen dyp grønn året rundt.

Grønne partier i skogen på Nøtholmen ved Strømstad

Du kan også velge å gå rundt øya langs strendene. Det tar ca 45 minutter.

Det er noen idylliske strender på vestsiden og nordvestsiden hvor du kan ta deg et lite bad eller bare vasse omkring og lete etter krabber og muslinger.Liten strand på Nøtholmen

Når du runder tuppen av øyen på vestsiden får du fin utsikt over skjærgården innenfor Koster.

Og på vei østover igjen, får du et overblikk over Strømstad by med skipsleden.

Flere utflukter: www.turideer.com

Ukens tur: Nötholmen.

Lengde: Det tar ca 45 minutter å gå øye rundt langs strendene, en distanse på totalt 4,3 kilometer fra parkeringsplassen. De merkede turløypene i skogen går på kryss og tvers og kan kombineres etter eget ønske.

Passer for: Alle aldre. Går man øye rundt langs strendene, er det litt klatring enkelte steder, men ikke mer enn at forholdsvis små barn kan klare det.

Finne frem: Etter avkjøringen fra E-6 mot Strømstad nord (den første avkjøringen når du kommer fra Norge), tar du av til høyre i den første rundkjøringen du kommer til (der hvor du har Eurocash til venstre og utrykningsstasjonen for brann og ambulanse på høyre). Etter noen hundre meter går det en vei inn til venstre. Følg denne til veis ende. Parker på parkeringsplassen ved båthavnen og gå det lille stykket videre til Spabadshotellet og Nötholmen boområde. Gå tvers igjennom boligområdet til du finne en av de to broene som fører over til øya like ved. Her kan du følge merket løype gjennom skogen eller gå langs strendene.

Det er mulig å gå dit fra Strømstad sentrum også. Følg bryggen mot nord så langt du kommer. Der finner du en kabelferge over til andre siden hvor Nötholmen ligger.

Oppgave: Hvor er denne?


Tips: Hvis du registrerer deg, vil du få tilsendt e-post med en gang det kommer et nytt innlegg.

#Strømstad #Norsk #Nötholmen #Øy #Sverige #Skjærgård #Kanaler #By #Ferieby #Landsby

496 views0 comments

Recent Posts

See All