• Admin

Muraig - smuglerstranden med undervannsgrotter

Updated: 2 days ago


Cala de Muraig var i sin tid et rede for smuglere. Det er lett å forstå når man ser hvor vanskelig tilgjengelig stedet er. Selv ikke når man lener seg ut over stupet 100 meter over stranden, får man full oversikt. I dag er det et ferieparadis. Undervannsgrottene er et mekka for dykkere.

Stranden på Cala de Muraig

Stranden vender mot sy-øst og ligger i skyggen om ettermiddagen store deler av året. Er man ute etter sol, er derfor morgenen og formiddagen best.

Utsikt til stranden fra toppen av klippen

Fra toppen av klippen ser man bare deler av stranden. Derfor var dette en "trygg havn" for smuglere som ville stikke seg bort.

Selv om det går an å kjøre bil ned til stranden, er det fornuftig å parkere på toppen og gå ned.

Spiss klippe på toppen av Cala de Moraig

På vei ned til stranden går det en sti til dette karakteristiske skarpe klippeterrenget som ligger over den undersjøiske grotten. Ikke fortsett lengre enn stien går.

Steiner på enden av stranden

Grotten som fører inn til den underjordiske elven

På vestenden av stranden ligger inngangspartiet til en 1000 meter lang grotte som huser en underjordisk elv som munner ut her. Grotten er på sitt dypeste 62 meter. Et populært sted for dykkere.

Skalldyr på restauranten

Restauranten kan by på levende skalldyr som tilbredes etter ditt ønske.

Pynt på restauranten på stranden

Flere utflukter: www.turideer.com

Ukens utflukt - svar på spørsmålet: hva skal vi gjøre i dag?: Tur til Cala de Moraig - smuglerstranden

Passer for: Alle. Det er mulig å kjøre ned til stranden for bevegelseshemmede, men ikke mange parkeringsplasser der.

Finne frem: Fra Alicante. Følg AP7 til Altea. Deretter N-332 forbi Calpe og Benissa. Etter Benissa tar du av til Teulada. Følg deretter CV-741 og CV-743 mot Moraira. Når du kommer til Paichi tar du CV-737 mot Alcasar hvor du tar av til høyre og følger små, trange veier i retning Montecala. Etter hvert vil det stå skilt til Cala de Moraig. Du kan komme dit flere veier, og det kan være dårlig skilting en del steder. Beregn god tid.

Oppgave: Hvor er dette? Hvis du registrerer deg på bloggen, vil du få e-post når det kommer nye oppgaver på nye steder.


Cala de Moraig ligger i nærheten av Moraira og Alcasar#Moraig #Strand #Norsk #Grotte #Klippe #Kyst #Dykking #Utsikt #Spania #Smugling #Historie

21 views0 comments

Recent Posts

See All