• Admin

Färingen - naturperle ved Strømstad

Updated: 3 days ago


Noen få minutters kjøring fra Strømstad ligger en vakker innsjø som innbyr til bading, fisking, piknik, en tur med kano eller en fredelig spasertur i hyggelig skogsterreng. Her får du som oftest naturen for deg selv.

Første del av turen går langs stranden og et lite et stykke inne i en åpen skog med hovedsakelig bartrær.

Stiene er ganske brede og myke og behagelige å gå på.

Tar du en liten avstikker fra veien, finner du svaberg som innbyr til en pause i vannkanten.

Litt lengre fremme kan du ta besøke en av de små strendene langs ruten.

Ofte får du ha stranden for deg selv. Enkelte av dem er også så små at det ikke er plass til flere.Etter en ti minutters gange kommer du til en hengebro som leder over til en liten øy - Färingsön.

På andre siden leder stien til en liten hytte som turistforeningen eier. Den kan du leie om du vil.

Den er av enkel standard, men har mange sengeplasser og en idyllisk plassering.

Fra oktober til påske holder den åpent for kaffeservering hver søndag fra kl 11-14. Det er bare tillatt å krysse broen om sommeren og høsten. Fra påske til 15. juni er det villfuglene som eier øya.

Hvis du ønsker å overnatte i telt eller bobil en dag, kan du fortsette skogsveien som tar av ved bussholdeplassen ned til vannet. Da får du en liten strandtomt for deg selv. Dette er ingen campingplass, og du kan ikke oppholde deg mer enn to døgn der.

Men for denne avgrensede tiden får du en privat liten badeplass som få andre steder kan tilby.

Flere utflukter: www.turideer.com


Ukens utflukt: Färingen ved Strømstad. Her får du mye idyll helt for deg selv. For små barn er dette en uovertruffen måte å bli kjent med skog og mark på.


Aktiviteter: Hvis du vil leie kano/kajak kan du melde deg inn i Friluftsfrämjandet (www.friluftsframjandet.se/stromstad). Da får du også tilgang til hytta utenom åpningstidene.


Turens lengde: ca 1-2 kilometer. Ca 15 minutters gange i fra parkeringsplassen til hytta på øya.


Passer for: Alle aldre. Ideell for småbarnsfamilier.


Finne frem: Ta av fra E6 ved avjøring Strømstad Nord (første avkjøringen når du kommer fra Oslo). Følg gamle E6 i retning Oslo (tilbake) i et par hundre meter til du kommer til et skilt på høyre side til Näsinge og Blomsholm. Følg denne veien i ca. 1,5 kilometer til du kommer til den første bussholdeplassen på høyre side hvor det står Färingen. Parker bilen på den lille parkeringsplassen rett utenfor veien (bare plass til 6-7 biler). Gå stien/grusveien ned til vannet. Turen går på venstre side av vannet. Det er bare å følge stien rett frem hele veien til du kommer til hengebroen og deretter til hytta ved vannet.


Oppgave 1: Kan du finne denne steinen på turen?


Oppgave 2: Kan du finne denne?

Kart:


#Sverige #Norsk #Hengebro #Kano #Kajak #Fiske #Strømstad #Strömstad #Färingen #Øy #Innsjø

405 views0 comments

Recent Posts

See All